Sportvasten

sportvastenlogo

Ik vond het hoog tijd om weer eens wat op m`n blog te zetten, maar wat als je gewoon geen inspiratie hebt? Niet dat ik echt last had van een zogenaamde writers block, daarvoor schrijf ik veel te weinig blogs, maar de zin om iets te schrijven ontbrak gewoon. Maar hier ben ik dus weer. Ik ben op het fantastische idee gekomen om te gaan sportvasten.

 

Nu vraag jij je als lezer vast af wat sportvasten is, tenzij je weet wat het is natuurlijk. Met sportvasten maak je in slechts 10 dagen de duurzame switch van suiker- naar vetverbranding en word je blijvend slanker, fitter en vitaler. aldus de folder. Een dieet dus? Nee geen dieet! Volgens een vast schema ga ik eerst 3 dagen vast voedsel afbouwen, daarna 3 dagen alleen fruitsap en helemaal geen vast voedsel en daarna bouw ik het weer op. Tijdens deze dagen neem ik verschillende supplementen in en is water, koffie en thee wel toegestaan. O en het is de bedoeling dat ik iedere dag een half uurtje sport op een hartslag tussen de 70 en 80 procent van m`n maximale hartslag.

sportvasten

De reden dat ik dit doe is om een serieuze start te maken met het reduceren van m’n welvaartsbuikje. Daarnaast vind ik het een mooie uitdaging om 3 dagen niet te eten en ben ik heel erg benieuwd hoe m`n lichaam hier op reageert. De komende dagen doe ik hier verslag van hoe ik de vastenkuur ervaar en hopelijk ga ik de gewenste resultaten boeken. Als “galgenmaal” stond er vanavond nasi op het menu, een smakelijke afsluiter.

voorbereidingHet enige wat overblijft is een eerste urinetest te doen om te kijken of de waarden juist zijn om te starten. Hoera ik ben met vlag en wimpel geslaagd! Voor de eerste meting moesten de kleuren zijn zoals in het plaatje hiernaast omcirkelt is, een foto van het stripje laat ik dit keer even achterwege, die ligt inmiddels in de vuilnisbak. Verder moest m`n gewicht en m`n buikomtrek ingevuld worden. Ik ga er vanuit dat dit de komende dagen beide zal dalen 🙂

Tot morgen!

 

Share
One comment on “Sportvasten
  1. Helen says:

    Goed bezig neef, heel benieuwd naar je ervaring, succes toegewenst !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*